mandag 8. februar 2016

Journaling og dokumentering i PL

Heisann, i dag vil jeg ta for meg det å skrive/tekste/dokumentere/journaling på en PL side. Jeg kommer til å bruke mine "gamle" PL-sider for å vise og forklare litt hva jeg tenker og gjør. 

Jeg har som kanskje mange vet fra LO'ens verden alltid hatt en "skrivemani", og det merker jeg jo at jeg har dradd med meg videre til PL-verdenen. Ikke for det at det er anderledes i den forstand, men like viktig enn dog. 

Hva tenker jeg på når jeg skriver? De viktigste  nøkkelordene er HVEM - VAR - HVOR - NÅR -HVORFOR! resten som åssen været var, temperatur, humør, klokkeslett, osv, det kommer senere i skrivingen. Har du en oppskrift du ønsker at skal foreviges? - bak den, ta bilder og skriv inn oppskriften f.eks

"Nei, jeg kan ikke skrive på mine PL sider for håndskriften min egner seg ikke der" - har du tenkt slikt eller hørt andre sie det? At man ikke liker sin egen håndskrift er nå en ting, men jeg tenker at man skriver med de kråketegnene man kan, og for ettertidens virke, en dag når jeg ikke lenger er her, ja da er nok min håndskrift verdt GULL!! 

Har nå tekt å vise dere fra mine tidligere PL sider jeg har laget for DT her i PLiN hvordan jeg har skrevet, og hva jeg har skrevet på..
**************

Her på denne PL-siden har jeg kombinert det å skrive på bilder og å skrevet ut fra pc og printet ut på ett linjert ark fra en helt vanlig skriveblokk. Teksten handler om tradisjoner, hva menyen var, hva vi gjorde mens vi ventet osv osv


Her har jeg skrevet mye direkte på bildene, og skrevet litt omkring hva som er "dilla" for hver måned. Hos mi jente er det stadig noe nytt som skjer fra uke til uke, tross i at hun er pre-teen. Nye vaner, nye erfaringer, nye ønsker, nye diller, og ikke minst nye påfunn. Hvilken hobby som drives og i det hele tatt, det slutter liksom ikke å kunne skrives om. 


En bursdag, skrevet for hånd på ruteark, også her fra en vanlig kladdeblokk. Klistret på thickers og stickers først og skrevet rundt det. Hvem var i selskapet, hva spiste vi, hva hadde du av ønsker, hva opplevde du, og hva synes du. Det handler om å observere og relatere for å dokumentere..


 Til denne PL-siden, har jeg skrevet om en søndagstur, hva vi gjorde, hvordan barnet liker å være utendørs osv. Har på denne skrevet ut fra skriver, på ett nedlastet PL-kort fra Pinterest. 


 Her har jeg igjen brukt "kråketegnene" mine, denne gang på PL kort. Det er veldig fint å ha litt ferdig overskrifter på de ferdige kortene og innlemme i sin egen historie synes jeg. 


Her, har jeg rett og slett skrevet ut på Bazzill basic. Rett fra skriver. Har her gjenfortalt om klesvalget som ble tatt her til denne photoshooten, hva vi bruker å ha som "vaner" når vi er i fotostudioet og ikke minst - hvorfor vi var der akkurat DEN dagen!


Sykdom og helse; alle har vel en gang eller flere tatt bilder mens de er syke, eller om man ikke bruker mye bilder, så i allefall vil jeg tro noen har vært syke.... Her på denne PL-siden handler det om en operasjon som skjedde her hos en av mine gutter. Beskriver litt hvordan det var, hvordan dagene er når man må være hjemme osv. Her har jeg kombinert både håndskrift og maskinskrevet. 


For å huske, så har jeg en liten almenakk, skriver inn diverse fra uken som har gått, eller dagen som har vært om noe spesielt har skjedd. Da slipper jeg å være "supermamma" og gå rundt å huske på alt. Jeg slipper å tenke at jeg må scrappe det mens jeg husker det som skjedde. Så kronologisk scrapping er ikke for meg, og dermed er løsningen å bruke stikkord i almenakken og heller bla meg tilbake til; 
hvem-var-når-hvor-hvorfor situasjonen!!

Håper du fant litt inspirasjon til hvordan skrive, hvordan tenke, og hvordan sette igang! Du vil ikke angre, og de som siden en gang i tiden skal se i albumene dine vil være deg evig takknemlig!


****og du, jeg håper du hiver deg med på utfordringen som er i Februar her inne hos oss

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar